تقلب چیست؟ تقلب، دغل‌کاری و به معنای در کاری به نفع خود و به ضرر دیگری تصرف کردن است .

یک روش غیر اصولی و ناجوانمردانه برای نتیجه گرفتن در امتحان.

تمامی مراجع  فرمودند: تقلب در امتحانات حرام است، جداً از آن توبه كنيد و آن را تكرار نكنيد و با اعمال نيك آينده گذشته را جبران نماييد».

تقلب نوعی از دروغ، کلاه‌برداری و حیله‌گری است که باعث ایجاد برتری ناعادلانه متقلب بر دیگران می‌شود. تقلب گونه‌ای از نقض قانون است. در قانون و حقوق کمتر از واژه تقلب استفاده می‌شود و بیشتر بعنوان کلاه‌برداری و فساد نام برده می‌شود.

آیاتقلب درامتحانات موجب تضییع حق دیگران است؟
بدون تردید تقلب در امتحان یك عمل ضد اخلاقى است كه عقل نیز بر قبیح بودن آن شهادت مى‏دهد و عملى كه عقلًا قبیح باشد شرعاً نیز ممنوع است. اما این كه تقلب در امتحان حق كسى را ضایع مى‏كند یا نه؟
اولًا: موجب تضییع مى‏شود چه این كه تقلب كننده به ناحق بر كسانى كه تقلب نكرده‏اند پیشى مى‏گیرد و به دروغ خود را با سوادتر از دیگران نشان مى‏دهد و این در موفقیت‏هاى بعدى مؤثر است.
ثانیاً: ضد اخلاقى بودن یك عمل مشروط به این نیست كه حقى را از دیگرى ضایع كند بلكه همین كه عملى مانع راه تكامل انسان باشد و عقل آن را قبیح بداند كافى است كه آن را ممنوع بدانیم و خود را براى انجام آن عمل سرزنش كنیم و اما كسى كه مصمم به ترك این عمل باشد به نظر مى‏رسد كه با توجه به مشكلات جبران خاص این عمل یعنى، پس دادن نمره‏هایى كه با تقلب به دست آورده است، راهى جز استغفار و تصمیم جدى بر ترك عمل نیست و خداوند ارحم الراحمین است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...